Kyckling i tomatsås med ris
Kyckling som får puttra i tomatsås blir både saftigt och lättlagat. Undertiden grytan puttrar hinner du både diska upp och duka.
Kyckling i tomatsås med ris
till 3 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
smör
2 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater (400g)
2 morötter
1 tsk socker
1 kycklingbuljongtärning
salt & peppar
1 tsk örtkryddor (gärna någon blandning typ franska örter eller örtagårdskrydda)
ca 2 dl vatten
gröna oliver
till servering:
sallad
ris
Skala och hacka vitlök och rödlök. Hetta upp en gryta med en rejäl klick smör och fräs löken.
Skär kycklingen i bitar och låt fräsa med löken. Skala morötterna och skär i slantar och lägg i.
Tillsätt krossade tomater, socker, kycklingbuljong och kryddor. Häll i några dl vatten så att såsen täcker kycklingen. Låt puttra under lock ca 30 minuter.
Servera grytan med ris och sallad.
Reklam:
Lämna en kommentar