Kyckling i krämig citron, rosmarin och vitlökssås

Dagens recept har vi lånat direkt från bloggen 56kilo.se. Inga större förändringar, mer än att vi gjorde med burksvamp och glömde lägga på oliverna när tallrikarna skulle fotograferas. Ett gott recept är det iaf!

Kyckling i krämig citron, rosmarin och vitlökssås

Kyckling i krämig citron, rosmarin och vitlökssås
till 8 portioner enligt 56kilo.se, kanske mer 6 portioner enligt oss

1 kilo kycklingfilé
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
smör att steka i
2,5 dl grovhackad portobellosvamp (eller champinjoner)

6 dl grädde

2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
2-3 tsk torkad rosmarin
6 hackade soltorkade tomater
Skal och saft av 1 citron

2 dl svarta kalamataoliver
1 knippe persilja
2 dl riven parmesan

tillbehör:
ris/potatis/pasta/ugnsbakad spetskål

 

Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.

Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.

Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.

Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan.

Källa: http://56kilo.se/kyckling-kramig-citron-rosmarin-och-vitlokssas/

Lämna en kommentar




*