Kyckling i currysås

Jag har inte ätit kyckling i currysås sedan jag gick i skolan. Eller var det kanske höns i currysås det hette? Hur som helst minns jag att det var en tjock, gul smaklös sås som det flöt omkring lite kyckling i. Hade man tur fanns det extra curry man kunde krydda med och då vill jag minnas att det blev rätt okej.

Under sommaren har vi besökt flera bra kryddställen och varje gång har vi “råkat” köpa någon curryblandning som bara blivit liggande. Just idag valde vi att använda Curry Bombay från Borgebykryddor. Innehållet i påsen är: Koriander, muskotblomma, lök, kanel, vitlök, gurkmeja, bockhornsklöver, svartpeppar, paprika, kryddnejlika, salt mm. kryddor. Gillar speciellt mm på slutet där.. Tydligt vad påsen innehåller ;) Hur som helst är det en medelstark kryddblandning. 1 msk blev perfekt i den här såsen, men smaka dig fram beroende på vilken curryblandning du använder.

Kyckling i currysås
till 3 portioner

2-3 kycklingfiléer
olja och/eller smör
salt
peppar

Currysås
1 liten gul lök
1 äpple
olja
1 msk curry (smaka dig fram!)
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
ev. redning (1 dl vatten + 1 msk vetemjöl)

3 dl ris

grönsaker (på fotot Willys djupfrysta bönblandning)

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet tills de är genomstekta.

Skala och hacka löken. Skala äpplet och skär i mindre bitar.

Fräs lök och äpple i olja i en kastrull. Strö över curry och fräs tills löken börjar mjukna. Tilllsätt buljongtärningen, vatten och grädde. Låt koka några minuter. Mixa såsen slät. Red eventuellt av såsen om du vill ha den lite tjockare. Smaka av och krydda eventuellt med mer curry, salt & peppar.

Lägg ner kycklingbitarna i såsen och låt puttra några minuter.

Servera med ris och grönsaker.

Millans kommentar: Lättlagat och riktigt gott faktiskt! Nu ska vi testa våra olika curryblandningar i jakten på vår favorit. Och vem säger att det ska vara kyckling i? En dag när falukorven är billig är det nog stor risk att den åker ner i grytan istället.

Kommentarer

Matskafferiet skrev 2011-08-15 klockan 11:48

Låter gott, curry är en favorit här1

Lämna en kommentar




*