Kyckling i currysås
Jag har inte ätit kyckling i currysås sedan jag gick i skolan. Eller var det kanske höns i currysås det hette? Hur som helst minns jag att det var en tjock, gul, ganska smaklös sås som det flöt omkring lite kyckling i. Det låter kanske inte så bra, men det var trots allt en av mina favoriter. Hade man tur fanns det extra curry man kunde krydda med och då vill jag minnas att det blev rätt okej.
Hur som helst, här är något helt annat än den smaklösa currykycklingen från skolan. Det här är en riktigt god rätt! MEN, det gäller att hitta en god curryblandning, vilket inte alltid är helt lätt.
Kyckling i currysås
till 3 portioner
2-3 kycklingfiléer
olja och/eller smör
salt
peppar
currysås
1 gul lök
1 äpple
olja
1 msk curry (smaka dig fram!)
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
ev. redning (1 dl vatten + 1 msk vetemjöl)
till servering:
ris
grönsaker
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet tills de är genomstekta. Lägg åt sidan.
Skala och hacka löken. Skala äpplet och skär i mindre bitar.
Fräs lök och äpple i olja i en kastrull. Strö över curry och fräs tills löken börjar mjukna. Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka några minuter. Mixa såsen slät. Red eventuellt av såsen om du vill ha den lite tjockare. Smaka av och krydda eventuellt med mer curry, salt & peppar.
Lägg ner kycklingbitarna i såsen och låt puttra tills kycklingen är färdig.
Servera med ris och grönsaker.
Reklam:
Lämna en kommentar