Kvargvåfflor
Det är mycket snack om proteintillskott och att speciellt vi kvinnor behöver extra protein. Kvarg och ägg är två råvaror som innehåller mycket sånt, så vad är väl bättre än att trycka i sig ett berg med kvargvåfflor till frukost? Nä, jag är ingen dietist, men jag vet att detta är gott iaf!
Som extra bonus kan jag berätta att dessa våfflor gjort succé hos dottern och hennes kompisar. Perfekt till både lunch och mellis.

🧇 Kvargvåfflor
till 5-6 våfflor, jag gör oftast dubbel eller trippel sats. När jag känner mig extra “elak” blandar jag i lite fullkornsvetemjöl också. Ingen som sagt något hittills iaf..
2 dl vaniljkvarg
1 dl vetemjöl
2 ägg
lite salt
+ smör till våffeljärnet

Vispa ihop ingredienserna. Hetta upp våffeljärnet och smöra. Häll i smeten och låt grädda tills våfflan fått fin färg. Toppa med valfria favoriter typ bär.

Tycker du att sylten är väl onyttig med allt socker? Då finns alternativet att göra en raw sylt med chiafrön. Jag har djupfrysta bär från förra året jag i princip bara tinar lätt och mossar ihop, fungerar på de flesta bär. Därefter blandar jag med chiafröna och smaksätter med lite vaniljsocker. Barnen har hittills inte reagerat på att den här skulle vara nyttigare iaf.
Raw jordgubbssylt
250 g jordgubbar (jag har djupfrysta från förra året som jag tinar och mosar lätt med en gaffel)
2 msk chiafrön
vaniljsocker
Rör ihop allt, ställ i kylen några timmar eller över natten.
Läs mer om raw hallonsylt här: https://saltpeppar.se/raw-hallonsylt/
Reklam:
Lämna en kommentar