Krispy Kreme – Doughnuts

Kaffe och munk är något som en hel del människor förknippar med att det mer eller mindre är standardfrukosten i USA. Riktigt så illa är det väl inte längre, men det är oftast vad som serveras om du råkar ha continental frukst tillsammans med ditt boende i USA. Det kan även finns någon muffins, något sötsliskigt wienerbrödsaktigt och så juice så klart. Nu bodde vi i lägenhet och fixade vår egen frukost så vi slapp sockerchocken på morgonen. Men att ha varit i USA och inte ätit en enda munk gick ju inte riktigt för sig.

Krispy Kreme är inte fullt lika känt som Dunkin’ Donut och det verkar som om det går lite sämre för den första kedjan för under denna resa till Florida så kunde vi inte se särskilt många Krispy Kreme-ställen men däremot betydligt flera från konkurrenten.

När skylten utanför butiken är tänd och ordet HOT lyser illrött då vet du att det vankas pinfärska munkar.

Ganska omgående ser du bilar som kör upp till drive-thru-luckan för att köpa med sig ett 12-pack munkar.

Munkarna kommer direkt från bandet och de är varma så det gäller att inte bränna sig. Mycket färskare än så här kan det knappast bli?

Smaken då? Söt, sliskigt och oerhört gott, men mäktigt som tusan så du klämmer inte i dig mer än en munk och sen är du ganska så nöjd för en bra stund. Att äta något mer sötsliskigt är knappast det första du tänker på efteråt, snarare var kan jag tvätta händerna och finns det inte lite vatten att dricka kanske?

De har även fyllda munkar, chokladglaserade och lite andra varianter. Utbudet har dock minskat avsevärt mot vad jag kan minnas mot att det var för några år sedan. Men den fyllda munken med citron/limefyllningar var riktigt smarrig!

Vad vi svenskar kanske anser vara de klassiska munkarna med socker på var dock ingen hit enligt maken. De amerikanska varianten emd socker på var helt enkelt inte god. Något gick galet här och de var inte alls goda.

Kommentarer

Catty skrev 2008-08-11 klockan 10:13

oh jag ÄLSKAR munkar :)

Daniel skrev 2008-08-12 klockan 00:05

Hej hopp jag skulle inte gott in här nu nu blir jag så himla hungrig :-) ha det så gott mvh Daniel

J. skrev 2012-02-26 klockan 20:15

Jag fullkomligt älskar Krispy Kreme, så himla gott!

Lämna en kommentar
Reklam: