Krämig sill med kräftstjärtar

Hoppas att ni inte tröttnat på sillrecepten än, för här kommer det sista för i år. Det är en kräftsill med härlig smak av dill. Aningens skarp i smaken tyckte vissa medan andra satte den som nummer ett av årets sillsorter. Smaskig var den och inte en enda bit blev över till min frukost dagen efter.

kräftsill

Krämig sill med kräftstjärtar

1 burk inlagd sill (à  ca 240 g)
1 burk kräftstjärtar
1 tsk dillfrön
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk chilisås
2 msk hackad färsk dill
1 tsk konc hummerfond
1 tsk socker

Låt sillen och kräftstjärtarna rinna av i en sil.

Stöt dillfröna lätt i en mortel. Blanda dem med resten av ingredienserna. Skär sillen i bitar och vänd ner tillsammans med kräftstjärtarna. Låt stå och dra i kylen 1 dygn.

Källa: Med inspiration från ICAs recept. Att göra en kräftsill utan minsta spår av kräftor kändes dock mycket märkligt, så här har vi bland annat lagt till kräftstjärtar. http://www.ica.se/recept/kraftsill-621106/

Lämna en kommentar




*