Krämig prästost- och hjortronsill

Jag vill verkligen rekommendera det här fantastiska receptet på krämig prästost- och hjortronsill som vi gjorde till julbordet förra året. Det blev en sådan succé att vi tänker göra den igen nu till påskbordet!

Det är en riktigt krämig och smakrik sill som verkligen sticker ut från mängden. Prästosten ger en härlig sälta och hjortronen tillför en lätt syrlighet som balanserar upp smakerna på ett fantastiskt sätt. Konsistensen är perfekt krämig, vilket gör att det blir en riktigt lyxig rätt att bjuda på.

Det bästa av allt är att det är enkelt att göra. Det tar inte mer än några minuter att blanda ihop och sedan är det bara att låta den stå i kylen och mogna till sig innan servering. Så om du vill imponera på dina gäster med en läcker och annorlunda sillrätt till påskbordet, kan jag varmt rekommendera detta recept!

Krämig prästost- och hjortronsill

Krämig prästost- och hjortronsill

1 förpackning 5-minuterssill (420g)
1,5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1/2 kruka gräslök
1,5 dl riven prästost
1 dl lättsockrade hjortron

Låt sillen rinna av och skär sedan i bitar.

Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner sillen. Ställ i kylskåp, helst över natten så att smakerna hinna sätta sig.

Källa: Inspirationen till den här kommer från Tidningen Söndag nr 49/2022.

Kommentarer

Dan skrev 2023-04-11 klockan 06:18

Wow... fantastiskt! Ett par frågor. Är detta någon jultallrik från Rörstrand? Jag har ett vagt minne av att jag har sett en liknande kökshandduk med liknande barr, när jag kollade inför mellandagsrean förra eller förrförra året. Sedan undrar jag om det är några speciella råvaror du använder? Går det lika bra med Felix majonnäs på tub som en bra hemlagad majonnäs som satt i någon glasburk i kylen? Hur stor skillnad gör råvarorna egentligen skulle du säga?

Millan skrev 2023-04-14 klockan 19:25

Hej Dan och tack för din kommentar! Bra råvaror är alltid viktigt om man vill lyckas i köket. En enkel pasta kan ju vara helt magisk bara den görs på bästa råvarorna, som exempel. Gällande majonnäs så går det bra med felix i tub till denna. Den smaken försvinner ganska mycket bland det andra ändå. Servicen jag använder till jul är mycket riktigt Rörstrands Swedish Grace Winter. Älskar verkligen den!

Lämna en kommentar
Reklam: