Krämig potatis- och palsternackssoppa
Den här soppan kanske inte ser mycket ut för världen, men den är så krämig, söt och mild i smaken. Den var god när vi hade den till middag, men i en termos med ut i skogen dagen efter var den fantastisk!

Krämig potatis och palsternackssoppa med saltrostade pumpafrön
200 g potatis
400 g palsternacka
1 gul lök
olja
1 tsk torkad timjan
1 liter vatten
2 tsk vitvinsvinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl creme fraiche
salt & peppar
Saltrostade pumpafrön
1 dl pumpafrön
salt
Värm en stekpanna och lägg i pumpafrön och salt. Låt fräsa på hög värme tills fröna precis börjar få färg.
Skala potatis, palsternacka och lök och skär i mindre bitar. Hetta upp en skvätt olja i en kastrull och fräs allt tillsammans med timjan.
Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda under lock tills allt är mjuk.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Rör i creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med pumpafröna.

Dagen efter hade vi planerat en utflykt till skogen. Det duggade och allt var småfuktigt. Inte direkt roligaste vädret för en picknick. Men ni kan ju bara ana hur gott det var att kunna hälla upp lite varm soppa då.. Helt underbart!
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar