Krämig kräftsoppa

En krämig och god soppa där hela hemligheten är syndigt mycket kräftost som får smälta ner. Vill du ha lite mer sting i den så krydda med lite chilipeppar.

Krämig kräftsoppa
4 portioner

2 msk smör
4 grovrivna morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar

400 g kräftost
2 dl creme fraiche
svartpeppar
färsk dill (finklippt)

en burk kräftstjärtar

Bryn morötterna i smöret i botten av en gryta. Strö över mjölet och häll på vattnet. Smula i buljongen och låt koka upp.

Blanda i kräftost och creme fraiche. Krydda efter smak och lägg på dillen. Avsluta med att lägga i kräftstjärtarna vid servering

Källa: Taste, Simple, Delivered, DHL

Kommentarer

Christer Skarenstam skrev 2012-11-29 klockan 02:20

Hej Millan. Har gjort denna soppa och kan bara säga att den är fantastiskt god. Sitter o "dräglar" över allt gott man kan hitta på er Blogg //Christer

Thomas Holmström skrev 2017-12-16 klockan 21:22

Hej. Fantastiska recept. Har gjort kräft soppan flera ggr. Men kan man göra den på slow Cook ?

Millan skrev 2017-12-17 klockan 12:04

Hej Thomas! Med tanke på hur snabbt den går att göra på spisen tror jag inte du vinner något på att göra den i slow cookern. Dessutom är kräftosten känslig mot att koka förlänge, så jag hade nog personligen inte chansat.

Lämna en kommentar




*