Kräftpasta med tomater
Kan man få för många enkla recept på pastasåser? Jag tror inte det iaf. Här är en läcker variant jag slängde ihop tidigare i höstas när vi njöt av att ha mängder med tomater hemma.
Kräftpasta
4 salladslökar
1/2 röd chili
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl vispgrädde
2 tsk finrivet citronskal
ca 200 g skalade kräftstjärtar
2 dl riven parmesan
salt & svartpeppar
till servering:
pasta
persilja
Skär salladslöken i 1 cm stora bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin och halvera tomaterna. Hacka vitlöken.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Fräs salladslök, vitlök och chili i olja ca 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna och osten.
Blanda pastan med såsen.
Reklam:
Lämna en kommentar