Kräftostsoppa med purjolök

Vi fortsätter att bidra med recepten till tidningen City. Dagens recept är en väldigt god soppa gjord på färdig kräftost med smörstekta rotfrukter. Vill ni se de tidigare recepten hittar ni dem här. Men nu tillbaka till dagens underbara Kräftostsoppa med purjolök!

Kräftostsoppa med purjolök

Kräftostsoppa med purjolök

4 portioner

3 msk smör
3 morötter
1 palsternacka
1/2 purjolök
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar

400 g kräftost
(när jag lagade detta första gången 2013 fanns det 400 g i burken, 2023 är det bara 330 g i paketen. Men det räcker med en paket ändå.)
2 dl creme fraiche
svartpeppar
färsk eller djupfryst finklippt dill

till servering:
en burk kräftstjärtar
finstrimlad purjolök
svartpeppar
bröd

tillagning av kräftostsoppa

Skala och grovriv morötter och palsternacka. Strimla purjolöken fint. Bryn morötter, palsternacka och purjolök i smöret i botten av en gryta. Strö över mjölet och häll på vattnet. Smula i buljongen och låt koka upp.

tillagning av soppan

Blanda i kräftost och creme fraiche. Krydda efter smak och lägg på dillen. Avsluta med att lägga i kräftstjärtarna vid servering.

Tips: Jag serverar gärna lite extra purjolök vid sidan av.

kräftsoppa

P.s. Ett glas kallt vitt vin är verkligen perfekt till den här soppan!

Kommentarer

Ann Charlott Nordström skrev 2017-02-24 klockan 20:43

Perfekt som fredagsmat med en bit gott bröd och ett glas vitt vin. Snabblagad och fantastiskt krämig och god. Rekommenderas varmt. /AC Nordström

Millan skrev 2017-02-27 klockan 07:32

Kul att du blev lika förtjust som vi är AC! Tack för kommentaren!

Lämna en kommentar




Reklam: