Köttfärssoppa med pasta

Köttfärssoppa med pasta

ca 3 portioner

Ingredienser:
150 gr köttfärs
1 msk tomatpuré
1 gul lök
2 morötter
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
70 gr pastafjärilar

Gör så här:
1. Finhacka löken och skala morötterna som du sedan skär till strimlar.
2. Stek färsen smulig i en gryta, eventuellt med lite smör och det inte är släpplätt beläggning. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Tillsätt tomatpuré och hackad lök och fräs lite till.
4. Ha i vatten och buljongtärningen och ha sedan i pastan.
5. När ca 5 minuter återstår av koktiden för pastan så har du i morötterna.
6. Smaka av med ev. mera salt och svartpeppar.

Servera med ett grovt bröd och lite ost till.

Källa: Hemmets journal

Marias kommentar:
I vanliga fall så är det ju Millan som är soppdrottningen här på Salt & Peppar, men jag tänkte försöka dra mitt strå till stacken också! ;-)

En ganska mild soppa som fungerade väl här hemma. Det räckte till 2 vuxna och vår snart 5-åriga dotter. Då blev det ungefär lika mycket som en barnportion kvar. Så min gissning är att det räcker till 3 vuxenportioner.

Nästa gång så tänker jag nog krydda färsen lite mera och kanske tillsätta lite tacokryddor eller örtkryddor.

Vill du dryga ut soppan så tillsätt t.ex. majs och mera buljong i så fall.

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar




*