Köttfärssås med vitkål och lingon

Köttfärssås med vitkål - aka Vitkålspanna

3-4 portioner

Ingredienser:
300 gr vitkål
400 gr nötfärs
1,5 tsk kinesisk soja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk lingonsylt
0,75 tsk Herbes de Provence
smör, salt, peppar

Tillbehör:
Potatismos och lingon/lingonsylt

Gör så här:
1. Strimla vitkålen och fräs den i lite smör i en stekpanna i någon minut utan att kålen tar färg. Rör ner färsen och stek ca 5 min till. Tillsätt sojan, grädden, sylten och smaka av med örtkrydda och ev. salt och svartpeppar. Rör om och låt puttra i någon minut. Servera gärna med potatismos och rårörda lingon eller lingonsylt.

Källa: Ursprungligen Arla, men med vissa ändringar av mig

Marias kommentar:
En köttfärssås, eller röra snarare skulle jag vilja säga då det inte är särskilt såsigt, som var annorlunda och passade oss vuxna i smaken. Dottern gillade själva färsen men tittade skeptiskt på vitkålen som hon sedan petade ut.

Serverade hemmagjort potatismos till och idag blev det lingonsylt. Tror dock att rårörda lingon hade varit godare! Väldigt milda smaker och fungerade finfint att värma i lunchlådan dagen efter. Själva röran går bra att frysa, men moset skulle jag hoppa över i så fall.

Lämna en kommentar




*