Köttfärsröra med persiljeris

Första maträtten i Toppits-utmaningen är nu tillagad här hemma. Det är onsdag kväll och vardagsstressen finns där, så det blev ett storkok av nyttig köttfärsröra som serveras med ris. Resterna av såväl köttfärsröran som riset sparas i kylen tills på fredag. Så titta in här då för att se vad som händer med dem. Men först, dagens middag!

Köttfärsröra med persiljeris

2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
800 g blandfärs

2 morötter
2 små palsternackor
5 tomater
1/2 dl chilisås
1 tsk spiskummin
1/2-1 msk soya
peppar

Ris:
3 dl okokt ris
1/4 dl finklippt persilja
majsolja (eller annan olja “utan smak”)

Börja med att förbereda alla ingredienser. Skala morötter och palsternackor och grovriv dem. Skär tomaterna i småbitar. Hacka lök och vitlök fint.

Fräs rödlöken och vitlöken i smöret tills löken börjar mjuka. Lägg till köttfärsen och stek tills den är nästan helt genomstekt. Tillsätt de andra ingredienserna och låt puttra på svag värme (ca 15 minuter).

Undertiden köttfärsröran puttrar så kokar du riset enligt anvisningar på förpackningen. Finhacka persiljan och blanda ner när riset är färdigt.

Servera riset med köttfärsröran.

Tips: Vill du få det att se lite avancerat ut och servera riset som på översta fotot här, så är det lätt! Välj en liten skål, smörj den med lite olja och packa riset i den. Vänd upp och ner på tallrik och plötsligt ser det vardagslyxigt ut :)

P.s. Ute till höger här i bloggen hittar ni Toppits-loggan och länk till facebook-sidan. Där finns även länkar till alla inlägg som hör ihop med utmaningen.

Kommentarer

Chrisse skrev 2011-05-11 klockan 22:09

Gott var det dessutom kan jag berätta!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-12 klockan 19:45

Så gott, helt i min smak, kommer allt att testas här hemma :-)

Tovis skrev 2017-06-03 klockan 21:32

Tack för detta goda recept jättegott! Det smakar indiskt. När man tröttnat på vanliga spagetti och köttfärsås och tacos så passar detta recept perfekt!

Millan skrev 2017-06-06 klockan 18:48

Vad kul att du gillar receptet Tovis! Tack för att du berättar för oss!

Lämna en kommentar
Reklam: