Köttfärslimpa med pizzatäcke

Färs av olika slag är ett stående inslag här hemma på våra veckomenyer. Det går att variera i det oändliga och fungerar bra i lunchlåda även efter en vända i frysen allt som oftast.

Köttfärslimpam ed pizzatäcke

Köttfärslimpa med pizzatäcke
till 6 portioner

500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 tsk salt

Tomatsås och topping
2 dl passerade tomater
1 st gul lök, finhackade
1 st vitlöksklyfta finriven
2 tsk timjan
2 tsk pizzakrydda
socker, salt, svartpeppar
2 dl mozzarella i grova bitar
2 dl färska champinjoner, skivade
50 g rökt skinka, i grova strimlor

Köttfärslimpam ed pizzatäcke

1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärsen i en ugnsfast form.

2. Fräs lök och vitlök i smör/olja tills den har mjuknat. Tillsätt därefter de passerade tomaterna samt kryddorna. Låt puttra in några minuter och smaka sedan av med salt, socker och svartpeppar.

3. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.

Köttfärslimpam ed pizzatäcke

4. Sätt in köttfärslimpan i ugnen, 200 grader, i ca 25 minuter.
Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.

Köttfärslimpam ed pizzatäcke

Marias kommentar:
En lite annorlunda köttfärslimpa som jag tyckte blev himla god med toppingen. Dottern tyckte det var märkligt och ville inte alls ha någon topping på. Maken tyckte väl att det var ok, men inte så mycket mer än det.

Lämna en kommentar




*