Köttfärsbiffar med morot

Hos Koalas Kitchen hittade vi ett recept på morotsbiffar som fångade vårt intresse. Receptet modificerades en aning och resultatet blev mycket saftiga biffar vi gärna gör om igen.

500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
3 morötter
1 tsk örtsalt
salt & peppar
ett knippe färsk basilika
3 tsk olivolja

Tillbehör:
potatis
brunsås
grönsaker (på fotot majs)

Tillagning: Finriv morötterna och blanda dem med köttfärsen. Pressa i vitlöken. Hacka basilikan fint och blanda i. Tillsätt olivoljan för att få en lättarbetad smet. Blanda i kryddorna och forma sedan till lagom stora biffar. Stek på medelhög värme tills de är genomstekta.

Servera med kokt potatis, sås och grönsaker.

Kommentarer

Kryddburken skrev 2009-02-05 klockan 12:12

Ser absolut jättegoda ut! Det är gott att blanda i rivna morötter i lite allt möjligt faktsikt!

Lena skrev 2009-02-05 klockan 21:53

Ja de är favvisar. :) Kul att du gillade dem!

ida skrev 2009-02-07 klockan 21:42

Åh, jag brukar göra något liknande och Bailey älskar dem! :) Fast jag blandar ihop köttfärs, ett ägg, salt och peppar och lite andra kryddor, rivna morötter, finhackad bladspenat och smulad fetaost. Sedan steker jag ganska stora biffar, och när det är fin yta på dem så häller jag ner några dl matlagningsgrädde blandat med hackad persilja, salt och peppar i pannan. Och så får det koka lite tills såsen fått god smak och biffarna blivit genomlagade. Serveras till potatismos. Och jag håller med Linda att det är gott att ha rivna morötter i det mesta!

Stina skrev 2009-02-08 klockan 13:47

Gott!! Jag har tyvärr inga morötter hemma:(

Maja skrev 2009-02-11 klockan 13:46

Så saftiga och fina biffarna ser ut att vara.

Lämna en kommentar




*