Köttfärsbiffar med inlagda rödbetor

Förra våren gjorde vi Färsbiffar med saltgurka, vilket föll oss i smaken och vi skulle göra om det en dag. Dock så hade någon, jag säger inte vem, ätit upp alla våra saltgurkor utan att köpa hem nya. Valet föll istället på en burk rödbetor som hackades ner och resultatet blev riktigt lyckat. Rödbetor och persilja är bra ihop. Jag inser att dagens foto kanske inte är det mest lockande, men jag lovar att de här biffarna var riktigt goda. Eventuella överblivna biffar fungerar dessutom utmärkt att styckefrysa.

Köttfärsbiffar med inlagda rödbetor
100 g inlagda rödbetor
3 msk djupfryst persilja
450 g nötfärs
1 ägg
salt & peppar

olivolja
smör

serveringsförslag:
riktigt potatismos
grönsaker

Tärna rödbetorna smått. Blanda med nötfärsen, lite salt & peppar, persiljan och ägget. Gör små biffar av smeten och stek i en blandning av olja och smör.

Lämna en kommentar




*