Köttfärsbiffar i pepprig sås

Som utlovat kommer här första provsmakningen av recept från Arla köket vardag. Det blev enkla små köttfärsbiffar i en pepprig sås. Enkelt att laga och det gick faktiskt snabbt också, precis som reklamen lovade. Ett recept vi kan tänka oss att göra igen.

Dock så saknade vi lite grönsaker och valde att steka upp fänkål med apelsin att ha till. Recept på det kommer också här.

Köttfärsbiffar i pepprig sås
till 3-4 portioner

500 g köttfärs
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
1/2 tsk salt
smör

2 dl lätt creme fraiche
1 tsk grovmalen pepper
1 tsk soja
1/2 tsk timjan
1/2 dl vatten (dubbla gärna detta för att få mer sås)

pasta

Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna.

Rör ner creme fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon minut.

Servera med pasta.


Apelsinstekt fänkål
som tillbehör till 2 personer

Klyfta en halv fänkål och stek i lika delar smör och olivolja. När fänkålen fått snygg stekyta, tillsätt saften från 1/2 apelsin, samt finrivet skal från 1/2 apelsin och låt puttra med tills fänkålen blivit mjuk.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-11-16 klockan 21:29

så gott det låter, måste nog ta och köpa den boken, perfekt med snabblagade vardagsrätter

Lämna en kommentar




*