Köttfärs- och paprikasoppa

Den här Köttfärs- och paprikasoppa har blivit en riktig vardagsfavorit hos oss. Riktigt bra smak, lätt att göra storkok och passar dessutom utmärkt i lunchlådan dagen efter.

Köttfärs- och paprikasoppa

Köttfärs- och paprikasoppa

till 4 portioner

1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor

500 g nötfärs

4 msk tomatpuré
1,5 msk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1,5 msk torkad oregano

1 burk körsbärstomater
(finns bland krossade tomater)

8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar

Rotfrukter (välj en eller flera av följande):
3 potatisar i tärningar
2 morötter, i bitar
1 klyfta vitkål, i bitar
brysselkål, ansade och halverade
broccoli, i buketter

till servering:
bröd

Tärna paprikorna. Finhacka gul lök och vitlök.

Hetta upp lite olja i en gryta och fräs löken. Lägg i nötfärs och låt den
bryna. Tillsätt tomatpuré och kryddorna.

Blanda ner de tärnade paprikorna och körsbärstomater i grytan.

Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Låt soppan koka
upp.

Tillsätt rotfrukterna och låt koka 10-15 minuter.

Tips: Om du tillsätter mycket rotfrukter kan det behövas mer vatten.
Lägg i så fall till ytterligare en buljongtärning.

underbar värmande soppa!

Servera soppan med bröd.

Lämna en kommentar




Reklam: