Korvgryta med smak av curry och äpple

Korvgryta med äpple och curry

4 portioner

Ingredienser:
400 gr korv
1 st skivad gul lök
1 st syrligt äpple
1-2 msk curry
2 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
4-5 dl matlagningsgrädde

Serveras med ris och valfria grönsaker

Gör så här:
1. Skiva löken och strimla alt. skiva korven (om du kör på en tjockare grillkorv t.ex.).
2. Fräs korv och lök i lite smör tillsammans med curry i några minuter i en vid kastrull eller gryta.
3. Häll i vinäger, honung och grädde och låt koka i 5 minuter.
4. Tärna äpplet och vänder ner i grytan och låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
5. Smaka av med salt och eventuellt mer curry. Servera med ris och valfria grönsaker.

Källa: Ursprungsreceptet är från MittKök, men är omgjort av mig.

Marias kommentar:
När Millan presenterade korvstroganoffinlägget häromdagen så insåg jag att mitt favoritkorvrecept inte fanns med och att Millan stod för majoriteten av alla korvrecepten. Det är nog inte så konstigt då jag inte är någon korvfantast och vanlig traditionell korvstroganoff äter vi här hemma då och då. Maken och dottern är nämligen stora fans av denna maträtt. Själv brukar jag försöka äta något annat då jag inte riktigt fixar smaken. Byter du bara ut korven mot kött så det blir en biffstroganoff så är det inga problem. ;-)

Hur som helst, den här här korvgrytan fungerar finfint och föll oss alla på läppen. Äppelbitarna var inte dottern så förtjust i, men jag gillar dem skarpt. Jag väljer dock att inte låta dem koka med från det att man bryner löken då jag upplever att de blir för mjuka. Jag vill ha lite crunch kvar i mina äppelbitar helt enkelt. Gör vad som passar dig och din familj bäst!

Lämna en kommentar




CAPTCHA-bild