König Pilsener

Nu är det åter igen höst och det brukar innebära en massa nya ölsorter. Under några veckor framöver så ska vi testa en del av nyheterna och se om vi hittar någon ny favorit. Mmm, det här ska bli gott!

Först ut blir König Pilsener.

öl
foto: pressfoto från galatea.se, med tillstånd.

Hemma i Tyskland kallas den Kung Pilsner, och det är lätt att förstå varför. Stor, maltig doft med inslag av bröd och kryddiga humleinslag. Smaken är ren, frisk och maltig med rejäl kryddig efterbeska.

En klassik tysk pilsner från det Duisburg-baserade bryggeriet König-Brauerei. Begreppet pilsner härstammar för övrigt från staden Plzen (på tyska Pilsen) i Böhmen (nuvarande Tjeckien), där den första ölen av denna eminenta typ lär ha bryggts i oktober 1842. Passar utmärkt till rökt fisk, husmanskost eller renskav. Samt självklart på egen hand om sällskapsdryck.

Flaska 33 cl. 9,90 kr/st. 4,9% vol.
Art nr. 1516-02
König Brauerei
www.koenig.de

Källa: galatea.se

Detta tycker jag smakar som en klassisk pilsner. Om man virrar sig in på ett ölhak nere i tyskland och inte riktigt vet vad man är sugen på så är det en sån här öl man får framför sig. Lite besk, men lättdrucken och god.

Kommentarer

Martina skrev 2009-10-25 klockan 21:12

Tack för tipset! Letade efter det ölet för många år sedan, har bara druckit det i Tyskland, jättegott!

Johan skrev 2010-11-18 klockan 20:50

En riktigt bra öl. Har druckit den mycket i Tyskland där de tar god tid på sig att hälla upp den och få en riktigt fin krona. En annan favorit är Spaten från Munchen.

Millan skrev 2010-11-19 klockan 10:04

Johan: Tack för din kommentar och tack för tipset om din favorit!

Lämna en kommentar
Reklam: