Kolasmakande päronpaj med frasigt täcke

3-4 portioner

Ingredienser:
2-3 päron
25-50 gr smör
3 msk råsocker

Frasigt täcke:
125 gr smör
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Gör så här:
1. Skala päronen och skär dem i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och ha i sockret.

Låt sockret sakta smälta och vänd sedan ner päronbitarna och låt alltsammans koka samman så att päronen mjuknar.

2. Rör rumsvarmt smör (eller kör någon sekund i micron så det blir lite halvsmält så där…) tillsammans med socker. Vänd ner vetemjöl och sist havregrynen.

3. Häll upp päronen som nu simmar runt i en kolaliknande sås i ugnsfast form. Smula över degen så det täcker hela formen.

4. Grädda i 30-40 minuter i 175 grader eller tills pajen har fått fin färg.


5. Serveras lämpligen med en klick vaniljglass till.

Kommentarer

Amanda i Ghettot skrev 2008-08-15 klockan 16:54

Fy så gott... Och päronpaj, det hade jag aldrig kommit på själv, men det låter ju baotagott!

annamaria skrev 2008-08-15 klockan 19:52

Åh det är underbart - jag brukar ha kardemumma i min päronpaj. Åh vad gott.

KarinW skrev 2008-08-19 klockan 18:46

Det där såg smarrigt och karamelligt ut!

Lämna en kommentar




*