Kokt kycklingfilé med örtsås

kokt kycklingfile

Kokt kycklingfilé med örtsås
till 2 personer

3 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond

2 kycklingfiléer

150 g färskost med örter och vitlök (16% fett)
1 msk vetemjöl (+ några msk vatten)

tillbehör:
ångkokt brysselkål
ris
grönsaker (tomater på fotot)

Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

Ångkoka brysselkålen eller koka i lättsaltat vatten.

Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.

Ta upp filéerna och vispa ner osten i buljongen tillsammans med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka några minuter.

Lägg kycklingfiléerna i såsen.

Lämna en kommentar




*