Kokt kycklingfilé med örtsås
Lättlagat och uppskattat av barnen. Den här vardagsfavoriten plockar många poäng bara där. Sen visst, det är inget magiskt, men bra vardagsmat som sagt.
![Kokt kycklingfilé med örtsås](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_220621.jpg)
Kokt kycklingfilé med örtsås
till 2 personer
3 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
2 kycklingfiléer
150 g färskost med örter och vitlök (16% fett)
1 msk vetemjöl (+ några msk vatten)
tillbehör:
ångkokt brysselkål
ris
grönsaker (tomater på fotot)
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Ångkoka brysselkålen eller koka i lättsaltat vatten.
Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
Ta upp filéerna och vispa ner osten i buljongen tillsammans med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka några minuter.
Lägg kycklingfiléerna i såsen.
Reklam:
Lämna en kommentar