Köksrenovering

Tack för era svar på mitt inlägg gällande våra spisfunderingar.

Någon gasspis blir inte aktuellt, det verkar väldigt omständigt att dra in gas etc. Induktionsspis är väl det närmaste man kan få i så fall, men jag är fortfarande tveksam i och med att vi får byta ut i princip samtliga kokkärl i så fall.

Men nästa fråga är om hela köket ska renoveras och i vilken ände vi i så fall ska börja. IKEA-köken går bort då deras stommar inte passar in i vårt kök sett till måtten. Vi behöver t.ex. en lådsektion som är 50 cm, de har bara 40 eller 60 cm.

Har hittat en snygg lucka hos Ballinglövs, men liknande finns hos HTH och säkerligen andra tillverkare också.

Men vem ska man välja och varför då?

Egentligen är det inget fel på nuvarande köket, men luckorna börjar bli slitna, jag skulle vilja byta ut grytskåpet mot ett med lådor i stället, vill ha flera lådor än skåp, önskar även flera skåp och ett annorlunda skafferi.

Bänkskivorna börjar även de bli lite nötta, men vad ska man välja för material?

Tips och råd mottages tacksamt! Har surfat på så många forum och kökstillverkares hemsidor snart att jag blir alldeles snurrig.

Kommentarer

anna skrev 2012-02-12 klockan 21:14

Vi kör HTH och deras Gör-det-själv-koncept, vi har ritat, mätt, m.m. själva och får ändå hjälp med själva beställningen och det går även att välja tillägg från deras lite dyrare sortiment för att komplettera där det fattas i Gör-det-själv-katalogen. Vi vill åt deras kvalitet och smarta lösningar och komma ifrån IKEA lite eftersom det är det enklast möjliga IKEA-aktiga kök vi har idag (sen 1991). Vitvaror beställer vi från Tretti.se och troligen blir det en induktionshäll och belysning blir LED eftersom det är enligt många "framtiden" inom köksinredning. HTH har ett bra LED-lampekit till ok pris som inte är så svårt att sätta själva. Vi får hjälp av snickare i familjen, men hyr in hantverkare för installation av fläkt, vatten/avlopp och sen koll av elen.

Fia skrev 2012-02-12 klockan 23:19

Kungsäterkök kanske? Jättesnygga kök och gjorda i Halland. :)

Jonas skrev 2012-02-21 klockan 08:22

Jag kan rekommendera laminerade luckor från Köksgiganten.se Dem är tåliga och lätt att hålla rena förutom dem högblanka. Luckor och lådor tillverkas i önskad mått så dem passar i alla kök.

Maria skrev 2012-02-21 klockan 19:15

Anna: Har kollat på HTH, men deras webbshop lever sitt eget liv och jag får det inte att fungera vilket. Hittar inte heller de storlekar på underskåp som vi behöver i deras (begränsade) websortiment. Ska kolla om det går att få ihop ändå på något sätt. Fia: Har blivit rekommenderad dem av en person tidigare. Tittade som hastigast på deras kök på ett ställe, men fastnade inte för någon lucka (då iaf). Kanske bör kolla en gång till innan vi utesluter dem helt. Jonas: Tack för tipset! Har redan varit inne där och tittat, men hittar faktiskt inte en enda lucka som jag gillar. Vill ha en vit lycka med en tunn kant av valnöt och det finns inte i deras sortiment.

Lämna en kommentar
Reklam: