Kokbok för studenter – recension och tävling

Behöver du tips på present till årets studenter och kanske även konfirmationer? Då har du hittat rätt inlägg. I samarbete med Ordalaget Bokförlag recenserar vi deras senaste kokbok samt lottar ut tre böcker. Läs vidare för att få veta hur du kan vinna en av böckerna!

Men vi börjar med att titta lite på innehållet i boken.

studentköket

Att laga god och nyttig mat från grunden behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Det här är kokboken för studenten som vill laga god och nyttig mat och behöver tips och råd på vägen – hur man behandlar rå kycklingfilé och får piff på maten. Är man utled på hämtmat och vill att det ska gå snabbt även mellan träning, studier och aktiviteter finns här uppslag om supersnabb mat – toast, smoothie, pasta …

studentköket

Cirka 60 recept och många kapitel:
Save my busy day • Easy being green • Gone fish-ing • Wrap it up • Chicken in my kitchen • Hello Sweetie • Friends and food

studentköket

Snabba burgarmackan, enkelt recept och läckra bilder.

studentköket

Även lite med senaste raw food-trenden finns med i boken.

studentköket

Flera uppslag med tips och trix på olika saker. Här lite om vad som går att frysa och storkok.

studentköket

Smak av sommar Studentsallad.

studentköket

Millans kommentar: Många läckra recept och vackra bilder. Passar inte bara studenten utan även den som vill ha snabba och enklare recept. Helt övertygad om att jag själv kommer att använda denna som inspiration till mina lunchlådor. Det enda jag inte riktigt förstår är varför man väljer att ha huvudrubrikerna på engelska? Känns det trendigare då? Nåja, innehållet är ju lika bra ändå :)

Fakta om boken
Inbunden 128 sidor
Cirkapris: 229:-
Utgivningsdatum: 1 maj 2017
Författare: Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid
Titel: STUDENTKÖKET – Quick and tasty

Tävling

Om du vinner, tänker du behålla boken själv eller tänker du ge bort den? Skriv en kort motivering som en kommentar till det här inlägget, så kanske en av böckerna kan bli din :)

Senast den 28 maj 2017 kl 18.00 vill vi ha din kommentar. Därefter utses vinnaren, som kontaktas via mail. Har du inte svarat på mailet inom en vecka kommer vi att utse ny vinnare. Vinnaren kommer att presenteras här i bloggen.

Kommentarer

Caroline skrev 2017-05-19 klockan 08:23

Jag behåller den själv. Jag är själv student och tycker det är väldigt kul att laga mat och testa nya recept. Jag studerar till gymnasielärare och har precis avklarat 2 av 5 år på utbildningen. En kokbok anpassad till oss studenter hade varit perfekt!

Johanna Westring skrev 2017-05-21 klockan 12:05

Åh, vilken fin bok! Den skulle jag gärna ge bort till min älskade lillkusin som nu som student vänder på slantarna och fixar studierna utomlands. Hon behöver dessutom bli bättre på att laga mat!

Emmy skrev 2017-05-21 klockan 12:26

Behåller den själv tror jag! Behöver en ny injektion i vardagsmatlagningen, sån där snabb lätt och god mat när barnen bara vill ha makaroner ??

Evelina skrev 2017-05-21 klockan 12:35

Verkar vara en superfin bok! Skulle behålla den själv eftersom jag ständigt har slut på enkla matidéer, tänker att studenten och småbarnsföräldern kanske inte är så olika i det avseendet? ?

Cicci skrev 2017-05-21 klockan 12:58

Jag tillhör "den förlorade generationen" när det kommer till matlagning, eller om jag helt enkelt inte var tillräckligt intresserad ?, så jag skulle behålla den själv och sen föra kunskapen vidare till mina "studentgrabbar". Två, eller tre, i en liksom! ?

Kristin skrev 2017-05-21 klockan 13:36

Det här låter som en bok att ge till min man! När jag är borta och han ska fixa middag till sonen blir det allt som oftast köttbullar och makaroner då det är allt han påstår sig kunna.. jag tror dock att han skulle kunna med lite bruksanvisningar att följa! Det ser ut som en fin bok som skulle passa perfekt för ändamålet!

Ulrica Hermansson skrev 2017-05-21 klockan 15:25

Åh vilken härlig och inspirerande bok!! Den skulle passa perfekt här hemma då vi fastnat i ekorrhjulet med alla tråkiga småbarnsklassiker till middag om vardagarna. Skulle i första hand försöka inspirera sambon som är än mer uttråkad inför matlagning än mig.

Camilla skrev 2017-05-21 klockan 17:55

Vilken fin bok! Tänk om man haft den som student. Tror att jag behåller den själv om jag vinner, hoppas på recept som är lagom för tonåringen när det är hans tur att laga mat.

Diana skrev 2017-05-21 klockan 19:48

Jag skulle ge bort den till min systerdotter som tar studenten snart och troligen flyttar hemifrån. Behöver nog inspiration ?

Kamilla skrev 2017-05-21 klockan 23:14

Hejsan! Sällan känner jag att kokböcker intresserar mig eftersom matlagningen blir till något "för stort" då, men den här boken låter som klippt och skuren för mig. Som urtypen av en fattig student kämpar jag varje vecka att komma på något att äta som just är billigt, men och också nyttigt och gärna vego... inte superenkelt för den fantasilöse! Därmed hade jag gett denna bok till mig själv och kanske unnat mig lite roligare matlagning i framtiden. Tack o hej! :)

Anne-Helen skrev 2017-05-22 klockan 10:26

Hej Jag skulle ge bort den till min systerson. han är definitivt intresserad av mat och kan behöva lite inspiration till sitt ensamhushåll.

Cissi skrev 2017-05-23 klockan 09:58

Om jag vann skulle jag ge boken till min lillebror som flyttat hemifrån för att plugga i Uppsala den här terminen. Han skulle behöva lite inspiration, tips och råd när det gäller matlagningen ;)

Jessica skrev 2017-05-23 klockan 11:17

Jag skulle behålla den själv, då det mestadels är jag som står för matlagningen i hushållet så skulle jag behöva lite ny inspiration. Min sambo gillar när maten är enkel att laga och går fort, så även han skulle nog få mer inspiration att laga mat oftare.

Helena i Uppsala skrev 2017-05-27 klockan 17:53

Jag skulle behålla den själv för fantasin tryter allt som oftast.

Ulrika skrev 2017-05-28 klockan 06:39

Min älskade dotter Amanda skulle få boken. Den skulle passa henne perfekt. Hon är jätteduktig på att laga mat. Lite ny inspiration skulle inte vara fel.

Lämna en kommentar
Reklam: