Knorr färdiga såser

Via Buzzador fick jag möjlighet att provsmaka fyra kylda färdiga såser från Knorr. Först ut blev det provsmakning av Gräddsåsen och Brunsåsen.

Knorr färdig sås

Till dessa serverades hemgjorda köttbullar, kokt potatis, lingonsylt och gurka.

Jag är i normala fall en såsperson när det gäller just köttbullar och potatis, men dessa såser tog jag knappt en liten sked av varje och det fick räcka. Smaken var inte något som tilltalade mig eller någon annan i familjen heller.

Gräddsåsen upplevde vi som alldeles för besk och brunsåsen hade en konstig bismak som jag inte lyckades identifiera. För övrigt så skiljde sig inte dessa två såser särskilt mycket åt i smaken.

Knorr färdig sås

Nästa test blev Béarnaise och Steksås. Den sistnämnda har fått sin smak från bl.a. tomat, rödvin, brandy och balsamvinäger.

Tittar man till ingredienslistan så känns dessa färska kylda såser som en bra idé, men det stannar också vid detta.

Fy tusan blir den direkta reaktionen. Ingen av såserna tilltalade oss och de åkte faktiskt i soporna. Känns som ett extremt resursslöseri men vi gillade verkligen inte smaken på någon av dem.

Så dessa såser får stanna kvar i butiken för vår del. I stället rekommenderar jag att du testar Millans gräddsås till köttbullarna.

Kommentarer

Glada Apan skrev 2014-04-12 klockan 20:36

Hej! Tack för fin blogg. Coolt sammanträffande, vi lagade köttbullar idag. Det går ju nästan lika fort att göra köttbullar från grunden som att steka färdiga runda saker som skämtsamt kallas köttbullar :-) idag blev det nötfärs, buljong, salt, peppar, lök och lite ströbröd. Gott!!

Lämna en kommentar
Reklam: