Klassisk sockerkaka

Nu har Dan Sukker kommit med ett nytt rörsocker som är både ekologiskt och fairtrade-certifierat. Sockret är svagt gyllengult och kommer från Paraguay. Att sockret är fairtrade/rättvisemärkt betyder att odlarna får en premie som ska gå till ekonomisk och social utveckling. Eftersom sockret dessutom är ekologiskt får odlarna extra betalning för detta. Visst det låter det bra :) Vi valde att testa det nya sockret genom att göra en klassisk sockerkaka.

sockerkaka

Klassisk saftig sockerkaka

3 ägg
2,5 dl strösocker/rörsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen

ingredienser

Sätt ugnen på 175 grader.

vispa

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

mjöl

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Du får absoult inte vispa ner mjölet, utan vänd som sagt ner det.

Fyll en smord och bröad sockerkaksform (på fotot är det alltså dubbel sats).

in i ugnen

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Källa:A Piece of Cake av Leila Lindholm

Millans kommentar: En klassisk sockerkaka där rörsockret ger lite extra god smak. Gjorde dubbel sats och jobbarkompisarna åt upp varenda smula dagen efter :) Tänk att en enkel sockerkaka kan vara så god!

Kommentarer

Zarah skrev 2010-01-26 klockan 08:04

Så gott det lät, och vad härligt att ni tipsar om fairtrade/ekologiskt! Gillas mycket. Sen är ju fotona helt fantastiska också... man kan NÄSTAN känna doften och smaken! :D

Lämna en kommentar




*