Klassisk sockerkaka
Det finns få bakverk som är lika goda som en klassisk sockerkaka. Det är inte svårt att göra, det går relativt snabbt och som sagt, det är väldigt gott också!
Klassisk sockerkaka
3 ägg
2,5 dl strösocker/rörsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Du får absoult inte vispa ner mjölet, utan vänd som sagt ner det.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform (på fotot är det alltså dubbel sats).
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Källa: A Piece of Cake av Leila Lindholm
Millans kommentar: En klassisk sockerkaka där rörsockret ger lite extra god smak. Gjorde dubbel sats och jobbarkompisarna åt upp varenda smula dagen efter :) Tänk att en enkel sockerkaka kan vara så god!
Kommentarer
Zarah skrev 2010-01-26 klockan 08:04
Så gott det lät, och vad härligt att ni tipsar om fairtrade/ekologiskt! Gillas mycket. Sen är ju fotona helt fantastiska också... man kan NÄSTAN känna doften och smaken! :D
Reklam:
Lämna en kommentar