Kladdkakemuffins

Maria bloggade nyligen om sin favoritkladdkaka. Själv gillar jag att göra muffins av kladdkakesmeten. Se bara till att ta ut dem ur ugnen precis innan de är färdiga. Då sjunker de ihop i mitten och blir så härligt kladdiga. Hålet i mitten går utmärkt att fylla med en klick grädde och lite bär. I just det här fallet skulle jag bjuda på jobb och fuskade med sån här färdig grädde i flaskor man bara spritsar ut. Smidigt, enkelt och uppskattat.

Smält 100 g smör.

Vispa 2 ägg och 2 ½ dl socker pösigt.

Blanda 2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 4 msk kakao och 2 dl vetemjöl. Vänd ner det i äggsmeten. Vispa inte!

Blanda försiktigt i smöret.

Fördela i muffinsformar. Blir ca 12 stycken. Grädda 7-9 minuter 200 grader.

Dekorera med grädde och bär (på fotot djupfrysta jordgubbar som fått tina i kyl över natten).

Kommentarer

Ingelöf skrev 2009-05-18 klockan 14:56

MUMS! :-)

åsa - hello sugar skrev 2009-05-18 klockan 16:29

så gott!! jag älskar det kladdiga i mitten av kladdkakemuffins!! och gott med färska jordgubbar till. ha det gott!

Anna skrev 2009-05-19 klockan 09:12

mums, det här ska jag testa till ett kalas i helgen. Får nog göra många, de lär väl gå åt misstänker jag?

Eva skrev 2009-05-19 klockan 15:17

Det ser farligt gott ut!

Cutecakes-Paulina skrev 2009-06-23 klockan 17:14

Hej, vilken härlig blogg! Kladdkakemuffins är min favorit, de här ser ju jättegott ut!

Blogg bakrecept skrev 2009-09-08 klockan 17:36

Låter inte så dumt! Får testas här i hemmet.

Hanna - Bakfnatt skrev 2010-02-12 klockan 00:34

Åh! Choklad, grädde och jordgubbar tillsammans.. Det kan inte bli så mycket godare! Fina (och läskande) bilder på bloggen!

Israa&lenita skrev 2013-01-28 klockan 12:41

Vi testade de idag på hemkunskapen sjukt gott! Btw:bra blogg.

Lämna en kommentar




*