Kladdkakans dag

Jaha, ännu en temadag och denna gången är det Kladdkakans dag som alltid infaller den 7 november. Millan har tidigare bloggat om lite olika temadagar nu under hösten.

Men om du nu råkar vara väldigt sugen på just kladdkaka och vill fira lite extra idag så så kan du göra en klassisk variant som den på bilden ovan. Receptet hittar du >>här<<. En annan variant är lyxkladdkakan som du gör i långpannan med kokosglasyr på. Annars så slår jag gärna ett slag för Pollybrownien som jag tycker är fenomenalt god!

Och känner du inte för att baka så köp ett paket med Ballerina Kladdkaka kex i butiken när du handlar. Läste nyligen att sedan lanseringen i januari har det sålts 1,7 miljoner paket av denna Ballerinasort, det är 26 miljoner kex! Såg även häromdagen att det kommit en ny variant av Ballerina Kladdkaka vanilj, inget jag har testat (än).

Trevlig kladdkakans dag på er allesammans!

Kommentarer

Berith skrev 2010-11-07 klockan 09:45

Det passar bra i dag när det är söndag. Undrar hur många olika recept det finns på kladdkakor.

Martina skrev 2010-11-07 klockan 14:19

Kladdkaka kan man njuta av på alla årets dagar, det är supergott!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-11-07 klockan 21:57

Kladdkakans dag, oj det har jag helt missat men nästa söndag är det ostkakansdag det får jag absolut inte missa :-) kanske skulle ta och fira kladdkakansdag imorgon istället :-) , har ju en vit kladdkaka i frysen. Undra just om man skulle försöka ge sig på att göra egen ostkaka, måste hitta ett bra recept bara, ja, jag har ju en vecka på mig att hitta ett bra recept

Maria skrev 2010-11-08 klockan 19:35

Linda: När jag gör ostkaka så brukar jag köra på det här receptet: https://saltpeppar.se/blog/?p=324

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-11-08 klockan 21:37

Tack, då skall jag testa erat ostkakerecept, kanon får då slipper jag leta efter ostlöpe

Lämna en kommentar
Reklam: