Kladdkaka med Baileys á la Söta Saker

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100g smält smör
3 msk Baileys

Gör så här:
1. Smält smöret, ställ åt sidan.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Vänd ner i smeten.
4. Ha i Baileysen, blanda väl.
5. Ha i det smälta smöret, blanda väl.
6. Smöra och bröa en form, Therésias tips var att pudra kanterna med kakao) och grädda sedan kakan i 175 grader i ca 25 minuter.

Marias kommentar:

Pudra med kakao är nog inget jag gör igen. Min kaka fick nästan lite brända kanter av kakao. Ja, ja, jag kör nog vidare med vetemjöl som jag brukar använda i vanliga fall i fortsättningen. Provsmakade smeten och den smakade gudomligt gott. Att jag inte själv har kommit på den enkla men geniala idén om att ha i lite Baileys i kladdkakesmeten!

Tack och lov att jag såg Therésias tävling där man skulle välja något av alla de smarriga recept som hon har på sin sida och baka för att ha chansen att vinna ett ex av hennes kokbok. Även om jag är ute i sista minuten så håller jag tummarna att jag har turen på min sida. Det är dags att hugga in på kakan med lite vaniljglass till och krypa upp i soffan för min del. Lite vardagslyx så här första december!

Kommentarer

Gunilla skrev 2010-12-01 klockan 22:30

Vad är det för tävling?

Maria skrev 2010-12-02 klockan 09:38

Gunilla: Det var Therésias tävling som jag länkade till i inlägget (ordet tävling är länkat direkt till det aktuella inlägget). Tyvärr gick den ut vid midnatt så loppet är kört för din del för den här gången. Men prova gärna att baka kakan för den var verkligen supergod!

Eva skrev 2010-12-02 klockan 20:59

Blev den inte mer brödig (än kladdig) när du vispade ägg och socker pösigt? Bra tips med Baileys i, måste testa!

Maria skrev 2010-12-02 klockan 21:46

Eva: Brödig blev den absolut inte, den blev kladdig. Vispade nog inte ägget och sockret supermycket i och för sig, men vispade med elvisp gjorde jag och det antog en vitare nyans iaf! Jag gillade Baileyssmaken verkligen, maken tyckte det blev lite för mycket.

Eva skrev 2010-12-06 klockan 21:16

Oki.

Lämna en kommentar
Reklam: