Kladdkaka i pizzaugnen

Vissa saker blir fantastiska i en pizzaugn. Vissa inte. Detta är ett solklart mellanting. Kladdkaka blir precis lika bra i vanliga ugnen som i pizzaugnen. Men när man ändå står där ute och håller på med annat är det kul att göra det utomhus.

Kladdkaka i pizzaugnen /grillen

Kladdkaka med brynt smör
till en liten gjutjärnsform 18 cm i diameter

100 g brynt smör (se beskrivning nedan)
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl mjöl
0,5 tsk flingsalt
0,75 dl kakao

till formen:
smör
ströbröd

till servering:
grädde

Blanda alla ingredienserna. Smöra och bröa formen.

Kladdkaka i pizzaugnen

Sätt in ugnen. Skydda gärna med folie sista stunden så att du inte bränner den som vi gjorde första gången.. (bilden nere till höger) Den ska vara kladdig i mitten när du tar ut den.

Hur bryner man smör?

Hetta upp smöret i ett stekjärn eller kastrull. När smöret “tystnat” börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det blivit gyllenbrunt och doftar kolaaktigt sött är det klart.

Lämna en kommentar




*