Kladdkaka i pizzaugnen
Vissa saker blir fantastiska i en pizzaugn. Vissa inte. Detta är ett solklart mellanting. Kladdkaka blir precis lika bra i vanliga ugnen som i pizzaugnen. Men när man ändå står där ute och håller på med annat är det kul att göra det utomhus.
Kladdkaka med brynt smör
till en liten gjutjärnsform 18 cm i diameter
100 g brynt smör (se beskrivning nedan)
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl mjöl
0,5 tsk flingsalt
0,75 dl kakao
till formen:
smör
ströbröd
till servering:
grädde
Blanda alla ingredienserna. Smöra och bröa formen.
Sätt in ugnen. Skydda gärna med folie sista stunden så att du inte bränner den som vi gjorde första gången.. (bilden nere till höger) Den ska vara kladdig i mitten när du tar ut den.
Hur bryner man smör?
Hetta upp smöret i ett stekjärn eller kastrull. När smöret “tystnat” börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det blivit gyllenbrunt och doftar kolaaktigt sött är det klart.
Reklam:
Lämna en kommentar