Kikärtsbiffar med Bulgursallad

Jag surfar ofta runt bland andras matbloggar och letar inspiration. Kikärtsbiffarna hos Annas Panna gjorde mig nyfiken, men det dröjde lång tid innan jag väl gjorde dem. Annas recept innehöll inga exakta angivelser, så jag testade mig fram och resultatet har ni här.

kikärtsbiffar

Kikärtsbiffar
1 förpackning kikärtor (ca 380 g)
1 dl röda linser (som kokas i 2 dl vatten + salt)
3 potatisar
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk örtkryddor
salt
peppar

ev. 1/2 dl mjöl

Koka linserna. Koka potatisen och grovriv den.

ingredienser

Mixa ihop kikärtor, linser, potatis, ägg, vitlök och kryddor. Om smeten blir väldigt lös, ha i ca 1/2 dl mjöl.

mixa ihop

..det går inte alltid som man tänkt

I receptet stod det att det skulle bli 4 ½ biffar, men när jag försökte med det så blev det inte alls bra, som ni ser på fotot här ovanför.. Så jag började rulla små köttbullsliknande biffar istället som jag tryckte till i stekjärnet. Stek dem i rikligt med olja, nästan så att de blir lite friterade.

Bulgursallad
3 dl bulgur (som kokas med 6 dl vatten + buljong)
100 g feta
grönsaker (här: gurka och tomat, men blanda i vad du har hemma som passar)

Och? När jag slutade försöka få stora fina biffar och gick över till småbiffar istället så blev de riktigt bra! Biffarna var goda och vi kommer definitivt att göra om dem igen. Bra när det blivit potatis över från dagen innan.

Dagen efter i lunchlådan så var biffarna helt perfekta. Gurkan och tomaten från bulgursalladen är ingen höjdare efter en runda i micron, men till nästa gång är det ju bara att lägga undan lite bulgur innan man blandar ihop salladen.

Kommentarer

SimplyFood skrev 2010-04-06 klockan 18:20

Jag gör ofta veggiebiffar till kunder i SimplyFood och det krävs lite knep att få de där att hålla ihop. Ett tips är stärkelse i form av potatismjöl ell annat liknande. Du behöver isf inte ägget och vips har du en veganbiff. Stek i ganska hög värme i rikligt med olja. Lina

Lämna en kommentar
Reklam: