Kikärtor

Jag ska väl erkänna att jag inte riktigt förstod meningen med dem första gången jag fick dem i en sallad. Men några år senare tillhör kikärtor en av våra favoriter. Det verkar som att fler än vi fastnat för dem, för plötsligt finns det flera märken att välja på när det gäller färdigkoka kikärtor i butiken. Det blir billigare att köpa “råa” och själv koka. Men anledningen att vi har fastnat för de färdigkokta är för att det är enkelt.

Kikärter härstammar från västra Asien men importeras i dag huvudsakligen till Sverige från Turkiet. De är rika på proteiner, mineraler och kostfiber och har en nötliknande smak. De mosar sig inte vid kokning utan ska kokas väl. Kikärter används i grytor, sallader, soppor, pastejer, hummus och i falafel.
Källa: Wikipedia 100410

gogreen
Märke: Gogreen
Pris: 11:90 (380g)
Övrigt: Ekologisk
Kommentar: Detta är vår testvinnare! Små kikärter som fortfarande har lite krisp kvar. Fanns tidigare som icke-ekologiska, men vi kan inte längre hitta dem. Perfekta att använda till sallader.

zeta

Märke: Zeta
Pris: 11:50 (380g)
Övrigt: Ekologisk
Kommentar: Nästan dubbelt så stora som de i Gogreen-förpackningen. Lite mjöliga, men goda i smaken.

ica

Märke: ICA
Pris: 7:50
Kommentar: Mycket prisvärda och god smak. Dock ganska mjuka och nästan lite sunkiga. Vi saknar tuggmotståndet som finns i Gogreens. Men priset gör dem till ett mycket bra alternativ om man ska mixa ner dem i exempelvis falafel eller använda i gratänger.

Kommentarer

tina skrev 2010-05-06 klockan 09:24

Provat att rosta kikärtor någon gång? Det är gött! http://www.pickipicki.se/2008/10/rostade-kikartor/

Lämna en kommentar
Reklam: