Kettle-chips har kommit till Sverige

Egentligen borde det vara Chrisse som skriver det här inlägget, för det är han som är tokig i chips här hemma. Och de nya Kettle-chipsen lockade givetvis.

Cameron Healy grundade Kettle Foods i Salem, USA, med en idé om naturligt tillverkade produkter av hög kvalitet. Han startade med en skåpbil och en vision, och började med att sälja ost och rostade nötter till nischade butiker. Under en semester på Hawaii provade han handgjorda chips och föll för smaken. När han strax därefter på en färd genom Europa upptäckte britternas enorma förkärlek för chips föddes idén om att lansera KETTLE® Chips i Storbritannien.

Produktionen sker i Norwich, England, där varje lass potatis inspekteras noga för att sedan skivas direkt ner i sjudande solrosolja. Omrörningen sker för hand och chipsen smaksätts med noga utvalda ingredienser. KETTLE® Chips har tjockare skivor vilket skapar den unika krispighet som bidragit till att göra märket till en favorit världen över.
Källa: Pressutskick 111109

Chipsen finns i följande smaker:
Sea Salt, Sea Salt & Crushed Black Pepper, Sea Salt & Balsamic Vinegar, Honey Barbecue, Mature Cheddar & Red Onion och Sour Cream & Onion samt den tillfälliga smaken Sweet Chilli & Sour Cream.

Och du hittar dem hos ICA, Coop och Axfood.

Millans kommentar: Lite tjockare chips än vanligt. De salta chipsen är goda och verkligen krispiga. Sen kan jag väl tycka att det är onödigt att frakta potatis från England när vi har bra råvaror här. Men det är en annan historia, chipsen får tummen upp iaf.

 

Kommentarer

Martina skrev 2011-11-30 klockan 15:07

Kan hålla med dig ang det här med att dom faktiskt är från England men dom ser goda ut iallafall :-)

Lämna en kommentar
Reklam: