Kerstins currydoftande köttfärspaj

Kerstins currydoftande paj

Kerstins currydoftande köttfärspaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2 msk vatten
1 äggula

Fyllning:
400 g köttfärs
1 purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl ketchup
1 buljongtärning
1½ dl vatten
1-2 tsk curry
2 krm vitpeppar

2 ägg
2 dl mjölk

2 dl ost

tillbehör:
sallad

 

Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och äggula och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Fyllning:
Stek ihop köttfärs och strimlad purjolök. Rör sedan ner vitlök, ketchup, vatten, buljongtärning, curry och vitpeppar. Låt allt koka ihop ett par minuter.

Häll fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över fyllningen.

Strö över osten och grädda 30 minuter på 200 grader.

Tack till Kersin A för receptet!

Lämna en kommentar




*