Kerstins currydoftande köttfärspaj
Kerstins currydoftande köttfärspaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2 msk vatten
1 äggula
Fyllning:
400 g köttfärs
1 purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl ketchup
1 buljongtärning
1½ dl vatten
1-2 tsk curry
2 krm vitpeppar
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl ost
tillbehör:
sallad
Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och äggula och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Fyllning:
Stek ihop köttfärs och strimlad purjolök. Rör sedan ner vitlök, ketchup, vatten, buljongtärning, curry och vitpeppar. Låt allt koka ihop ett par minuter.
Häll fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över fyllningen.
Strö över osten och grädda 30 minuter på 200 grader.
Tack till Kersin A för receptet!
Reklam:
Lämna en kommentar