Keldas champinjonsoppa med extra tillbehör

Ibland tryter orken och då är det bra med genvägar. För ett tag sedan så sålde vår lokala ICA Maxi butik alla Keldas soppor riktigt billigt om man var själv-scanningskund så jag slog till på ett paket med champinjonsoppa. Maken är som sagt var inte ett dugg intresserad och fick dagen till ära äta upp resterna från gårdagens grillade fläskfilé och honungs- och dillpotatis.

Själv åt jag champinjonsoppa med extra champinjoner, knapperstekt bacon och så toppade jag det hela med lite krutonger. Krutongerna blev riktigt goda till soppan och något som jag varmt rekommenderar!

Champinjonsoppa

Du fixar lätt egna krutonger av en bit gammal baguett eller något annat vitt bröd. Har du inget sånt till hands så fungerar det även bra med vanligt rostbröd (och det gör absolut ingenting om det är fryst!).

Är det fryst så fungerar det finfint att ta en vitlöksklyfta som du gnider mot brödet. Det fungerar inte alls lika bra på dagsgammalt bröd så här blir det att pressa ner vitlöken i stekpannan senare.

Hur som helst, tärna brödet i lagom stora bitar (brukar köra på 1,5×1,5 cm stora bitar ungefär), värm lite olja alt. smör i en stekpanna och lägg i brödtärningarna. Stek dem gyllengula och vänd ner pressad vitlök och valfria örtkryddor. Se upp så att du inte bränner kryddorna/vitlöken! Ha över lite salt om så önskas.

Låt krutongerna svalna och toppa sedan soppan eller salladen. De som blir över går finfint att förvara i en lufttät burk i någon dag eller så.

Lämna en kommentar
Reklam: