Kasslergratäng med smak av curry och ananas

ca 4 portioner
Ingredienser:
400 gr kassler
ca 250 gr ananas
2,5 matlagninsgrädde (valfri fetthalt)
100 gr Mango Chutney
1-2 tsk curry
Gör så här:
1. Skiva kasslerna i tunna skivor.
2. Skiva ananasen om du använder färsk ananas alternativ halvera ananasringarna om du använder konserverad.
3. Vispa ihop grädden med mangochutney, smaka av med curry.

4. Varva kassler och ananas i en ugnssäker form. Häll över gräddblandningen.

5. Gratinera i 200 grader varm ugn i ca 20 min eller tills rätten har fått lite färg. Samtidigt som kasslern står i ugnen så passar du på att koka riset!
6. Servera ris och en grönsallad till.
Smaklig måltid!
Marias kommentar: Vill du har lite mera smak och fäng på det hela så tillsätter du en krossad vitlöksklyfta och 1 tsk sambal olek till gräddblandningen!
Detta är en snabb maträtt att tillaga, allt som allt tar det ca 30 minuter innan maten står på bordet!
Blir det några rester över så fungerar det utmärkt som matlåda. Bara att värma i micron vid ett senare tillfälle. Går även bra att frysa!
Kommentarer
bakmammorna skrev 2009-05-14 klockan 21:16
Vad gott- bra rätter som går fort behöver man alltid!
Linda skrev 2009-07-03 klockan 10:41
Vi har gjort något liknande, men haft kokt ris i botten av formen. Och i såsen har vi inte haft mangochutney, utan istället chilisås + curry.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar