Kassler och spenatpaj

Hemmets Journals hemsida hittade jag det här pajreceptet med kassler och spenat.

Pajdeg:
150 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten

Gör såhär: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in formen i kylskåp.

Fyllning:
250 g tinad hackad spenat
2 gul lök
200 g kassler
1 msk flytande margarin
1 tsk timjan
vitpeppar
3 ägg
3 dl mellanmjölk
salt, peppar
4 msk riven ost

sallad

Gör så här:
Skär löken i strimlor och kasslern i tärningar. Bryn lök och kassler i lite flytande margarin. Tillsätt spenaten. Smaksätt med timjan och vitpeppar.

Rör samman ägg, mjölk, aningen salt och vitpeppar.

Tag ut pajskalet och förgrädda det i 8-10 minuter. Tillsätt kassler- och spenatröran. Strö över riven ost och häll i äggstanningen. Tillaga i ugn, 200 grader, 30-40 minuter. Servera med sallad.

Och? Ett ganska vanligt pajrecept som tyvärr inte var någon höjdare. Vi hade i färsk spenat istället, men jag tvivlar på att det gjorde någon smakskillnad. Vi hällde dessutom i en burk svamp för att få lite mer mat av det. Spenatsmaken försvann helt och äggstanningen tog över det mesta. Timjansmaken gick igenom men det hela blev mest tråkig äggkaka. Skulle även kunna tänka mig att byta ut den gula löken mot purjolök istället. Hur som helst, är du pajsugen, välj ett annat recept.

Kommentarer

Jessica Pjerner skrev 2017-01-12 klockan 18:12

Jag kör med fryst hackad spenat. Tina den i en sil och pressa ur all vätska. Kasslern fin strimlat jag,( lite tjockare än tandpetare, bryter löken.platta ut degen i formen, nagga botten in i kylen. Förgrädda pajbottnen ca8 minuter på med den urvattnade spenaten, brynt gul lök,kasslern. Häll över äggstanningen som jag kryddar med riven muskot och lägger osten i stavningen.200grader ca 20 minuter. Grönsallad till denna goda paj är ett måste.

Millan skrev 2017-01-13 klockan 20:18

Tack för tipset Jessica!

Lämna en kommentar
Reklam: