Kärleksrulle

På Tössebageriet i Stockholm jobbar konditorerna Anna Arvids och Cecilia Andersson. Nu inför jul har de tagit fram lite nya recept de delar med sig av till sina besökare. Själv blev jag sugen på att testa deras Kärleksrulle med Baileys.


500 g mandelmassa
200 g choklad (till pensling)

1 dl grädde
½ msk flytande honung
175 g mjölkchoklad
2 msk Baileys
20 g smör (rumstempererat)

Koka upp grädde och honung. Lägg i chokladen och rör ihop.

Tillsätt smör i små klickar och häll i Baileys, rör tills det blir en slät smet.

Plasta och ställ i kylskåpet i ett par timmar (bästa resultat är att göra tryffeln dagen innan och låta den stå ute i rumstemperatur och stelna).

Kavla ut två bitar med 250 g mandelmassa, 0,5 cm tjock

Stryk på tryffelkrämen på mandelmassan, rulla ihop och tryck ihop kanterna ELLER ta en kniv och skär av det yttersta (då blir det provsmakningsbitar *fniss*).

Smält choklad försiktigt och pensla på limpan.

Låt stelna och skär upp i önskade bitar.

Och? Jag kan inte bestämma mig vad jag tycker. Precis som det mesta som har med julgodis att göra så är det riktigt sliskigt sött. Så egentligen tycker jag inte om det. Men varför kan jag inte då sluta äta? *tuggar i mig en skiva till*

Kommentarer

Kardemumma Gumma skrev 2008-11-19 klockan 23:35

Åh såg jätte gott ut iaf! Värt ett försök! :)

Berith skrev 2008-11-20 klockan 14:28

Det finns mycket gott man kan göra med Baileys. I TV4:s Halv åtta hos mig bjöds i måndags den 17/11 på en chokladsås med Baileys i. Och varför inte göra det enkelt- Slå upp i ett glas och njut!

Freddy skrev 2008-11-21 klockan 00:15

Jag som inte är någon större fan av marsipan intygar att detta var mycket mumsig :-) (fast det var kanske Baileys smaken som avgjorde det) *ler*

Stella skrev 2008-11-21 klockan 16:18

mumsigt! :D

tina skrev 2008-11-29 klockan 21:42

:D

Lämna en kommentar




*