Karins julsill eller påsksill

Fredrik på bloggen “Fredriks fika” lovordar den här sillen med orden:

Det här är den absolut godaste sillen jag vet, och jag gör den till jul, midsommar och påsk :) Det är som ”vanlig” inlagd sill, fast massor av mer smak!

Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/karins-julsill-godaste-sillen/

Med de orden kunde vi ju inte låta bli att testa den i julas! Och ja, det är en riktigt god sill. Påminner väldigt mycket om vår löksill vi brukar göra, men med lite mer smak av kryddpepparn. Gott med purjolöken tycker jag också. Ett recept som passar utmärkt nu till påsk helt enkelt :)

Karins julsill

Karins julsill

2 burkar urvattnade sillfiléer (alternativt 2 paket 5-minuterssill)

2 dl ättikssprit
4 dl vatten
6 dl socker

2 dl rödlök
4 dl purjolök
2 msk kryddpeppar

Häll av sillfiléerna och låt dem rinna av om du använder vanlig inläggningssill. Om du använder 5-minuterssill så kan du bara hälla bort lagen. Skiva sillen i centimeterbreda skivor.

Blanda lagen tills sockret löst sig.

Skiva rödlöken i halvmånar. Dela och skölj purjolöken noga, finhacka.

Mortla kryddpeppar grovt.

Vara sillfiléer med lök och kryddor i stor burk.

Häll lagen över och låt stå kallt i två dygn.

Lämna en kommentar




*