Karamelliserad lök och soltorkad tomatpasta
Min egenodlade spenat 🌱 från trädgårdslandet och de ”soltorkade” 🍅 tomaterna jag la in förra hösten förvandlades till en riktigt god middag när jag följde ett recept från @plantyou Hennes recept är helt veganskt så här med några mindre ändringar. Supergott är det iaf!
Karamelliserad lök och soltorkad tomatpasta
400 g farfalle-pasta
2 dl grädde
1 näve spenat eller basilika
salt och peppar, efter smak
1 msk olja
2 gula lökar, tunt skivade
4 vitlöksklyftor, finhackade
6 soltorkade tomater, hackade
1 msk färsk timjan
0,5 dl torrt vitt vin
2 dl pastavatten
Häll oljan i en panna. Tillsätt salt, lök och vitlök.
Tips: Du kan använda oljan från burken med soltorkade tomater.
Låt löken steka på medelhög till låg värme i cirka 25 minuter, rör om då och då tills den blir karamelliserad.
Koka pastan i en separat kastrull enligt anvisningarna på förpackningen och spara åtminstone 4 dl pastavatten.
Tillsätt timjan, soltorkade tomater och vitt vin i pannan och rör ihop. Häll i pastavatten och grädde tills det bildar en krämig sås. Blanda i en näve spenat eller basilika.
Njut genast med salt och peppar!
Källa: @plantyou s instagramkonto
Att kunna använda de egna tomaterna hela året gör mig varm i själen!
Soltorkade tomater >>
Reklam:
Lämna en kommentar