Kantarell- och ostfyllda ugnsrostade paprikor

Tapas SM – Vecka 1 – finalist 2

Kantarell- och ostfyllda ugnsrostade paprikor
Av: Martina Koch

röda paprikor
olivolja
kantareller
getost
scharlottenlök
vitlök
salt och peppar

Dela paprikan i fyra bitar på längden, olja in skinnsidan och lägg på en ugnsplåt, in i ugnen 250 grader tills skinnet blir svart och bubbligt. Låt svalna och ta bort skinnet, paprikan ska vara “sladdrig” så den går att rulla.

Hacka en scharlottenlök och en vitlök. Stek i smör i en stekpanna någon minut, tillsätt färska hackade kantareller, salta och peppra.

Skär en skiva getost och lägg på en paprikabit, fördela lite kantarellröra på osten, rulla ihop paprikan och fäst med en tandpetare om det behövs. Ät och njut!

Millans kommentar: Detta är något som går hem hos mig. Paprikan blir väldigt mild i smaken. Getosten i kombination med kantareller är en höjdare.

Kommentarer

Martina skrev 2012-10-28 klockan 18:56

Mmmm, ser smaskigt ut ;-)

Lämna en kommentar




*