Kanelbullar á la en 2,5-åring

Dottern var med och bakade kanelbullar i helgen inför kanelbullens dag. Hon blev först mäkta irriterad över att hon inte fick en egen degbit att kavla ut. Så sagt och gjort, hon fick en egen degbit och fick ta min stora kavel och började sedan kavla för kung och fosterland.

Hon vet vad hon gör, det är då ett som är säkert. Kavlingen gick galant, sen på med smöret och sen socker och sist pudrade vi över lite kanel. Rullade ihop degen till en rulle gick på ett huj och sen var det dags att dela bullarna i lagom stora bitar.

Tyvärr stod solen så lågt att bilden inte blev den bästa men jag måste ju ändå visar er. Lite stolt får man väl ändå vara som mamma, eller? ;-) Hon tyckte tydligen att det var bäst att hon hela tiden höll en bulle i handen innan hon la ner dem i pappersformarna, allt för att jag inte skulle sno bullen ifrån henne och lägga dem i formen åt henne. Kan själv fick jag höra så det var bara att backa och låta henne fortsätta själv.

Hur bullarna blev?

Döm själva, det tre lite mindre i mitten av bilden är dotterns verk helt och hållet från början till slut. Enda hjälpen hon hade var att jag gräddade dem och tog av dem från plåten.

Kommentarer

anna skrev 2011-10-07 klockan 17:44

En naturbegåvning! :)

Berith skrev 2011-10-07 klockan 18:30

En uppmärksam ung dam som har lätt att lära! Bullarna ser goda ut!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-10-07 klockan 19:55

oj så duktig hon är

Kim skrev 2011-10-08 klockan 11:17

Där har vi en blivande mästerbagare. Jag är impad!

Kerstin skrev 2011-10-08 klockan 14:30

Äpplet faller inte långt från äppelträdet! Mamma, som minns när du bakade bullar själv i samma ålder.

Lämna en kommentar
Reklam: