Kanelbiscotti

Det är faktiskt första gången jag bakar biscotti, men med tanke på hur lätt det var är jag övertygad om att jag kommer göra det igen!

Kanelbiscotti
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker

3 stora ägg

7 dl vetemjöl (420 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kardemumma
1,5 msk malen kanel
1 dl hackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda samman de torra ingredienserna (även nötterna). Rör ner dem i äggblandningen och rör tills smeten är slät.

Rulla 3 längder och lägg dem på en plåt. Platta till dem något.

Grädda längderna i ca 20 minuter. Ta ur plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i 2 cm breda bitar.

Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakorna stå i eftervärmen tills de är genomtorra.

Resultatet blir krisipiga och goda Biscotti med en doft av jul.

Källa: Receptet hittade jag i tidningen Hembakat 3/2010, men vid andra provbakningen ändrades receptet något för att bli bättre och godare :)

De här kakorna är perfekta att paketera i snygga cellofanpåsar och ge bort istället för en blomma!

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-11-22 klockan 16:51

Så gott det ser ut, brukar göra med saffran men det får nog bli en omgång av eran kanelbiscotti också

monica skrev 2010-11-26 klockan 19:36

Ser superhärliga ut! Brukar baka saffransbiscotti till jul men det får nog bli ett bak av dessa med i år!

Carola skrev 2010-12-21 klockan 17:01

Kanongoda, ska just till o göra min andra omgång. Nu sparar jag receptet i favoritboken. Tack för att du delar med dig. God Jul.

Lämna en kommentar




*