Kålsallader och kött

Dagens inlägget är den sista provsmakningsrapporten. Tilläggas bör dock att det vi smakat är bara en liten del av Ridderhemis stora nyårssortiment.

Om det hade funnits en tävling med vinterns snyggaste grönsak så är jag övertygad om att rödkålen hade vunnit iaf.

rödkål

Tips: Kålen ska förvaras kallt +2-4°. När du väl har delat kålen, plasta då alltid in den så att den inte torkar.

Till dagens provsmakning valde vi att göra en krispig kålssallad med feta.

rödkålssallad

Strimla en klyfta rödkål fint. Salta lätt.

Blanda en dressing med 3 delar olivolja och 1 del vit balsamvinäger. Krydda med någon örtkrydda ex. basilika och timjan. Blanda med kålen. Smula över fetaost.

När vi ändå snackar om rödkål vill jag tipsa om en av mina vardagsfavoriter.

kålsallad

Rödkålssallad med rivna morötter
Strimla en klyfta kål fint. Skala och riv några morötter och blanda med. Gör en dressing på 1 del olivolja och 1 del äppelcidervinäger. Krydda med salt och peppar.

För fler recept med rödkål är det bara att söka här på sidan.

vedrökt oxinnanlår
Vedrökt Oxinnanlår – Smakar det så kostar det brukar man säga. Närmare 400 kr/kg kostar den här läckerheten, men samtidigt är det också riktigt gott. Mört och med en fantastisk smak. Vi valde att servera den i lite tjockare skivor med en cremefraichesås på schalottenlök och soltorkade tomater.

skinkinnanlår

mat

Vedrökt skinkinnanlår – Vi valde att skära köttet i så tunna strimlor vi kunde och satte in dem i ugnen och lät dem torka, så att det blev nästan som bacon. Serverade med blomkålspuré och en kålsallad.

Sammanfattningsvis kan vi säga att alla produkterna håller mycket hög kvalite och köttet är riktigt fint utan en massa tjocka fettkanter och senor. Kryddningen är riklig på vissa av produkterna, som pastramin där det var i mesta laget för mig, men okej enligt maken. Vi kan definitivt tänka oss att äta produkterna igen. Det största minuset är priset, då dessa e-nummerfria saker tyvärr är ganska dyra. Du kan köpa en billig julskinka på Lidl (full med e-nummer) för 50 kr/kg och dessa kostar 200 kr/kg. Rostbiffen kommer kosta runt 400 kr/kg. Är det värt det? Det enda vi kan säga är att det är jäkligt gott iaf :)

Kommentarer

Karin skrev 2009-12-29 klockan 00:04

Oops...jag hade ingen aning om att Ridderheims delikatesserna var så dyra. De får man äta med andakt. Här hemma har vi bara oxinnanlåret kvar. Ridderheims julskinka lämnade jag kvar hos en familj som bjöd på knytkalas på Annandagen.

Lämna en kommentar
Reklam: