Kålpudding
Mammas klassiska kålpudding hör givetvis hemma bland recepten.
Kålpudding
till 3-4 personer
1 kg vitkål
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk smör
600 g nötfärs
1 gul lök
2 morötter
1 dl skorpmjöl
1 dl vatten
1 ägg
salt
peppar
tillbehör:
potatis
grönsaker
sås (brunsås, gräddsås)
Skär kålen i lagom bitar och fräs lagom mjuk i en stekpanna med några dl vatten, smör och buljongtärningen.
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken fint och blanda med riven morot, skorpmjöl, vatten, ägg, kryddor och färsen.
Lägg blandningen ovanpå kålen och lägg sedan på det sista av kålen.
Ställ in i ugnen ca 45-60 minuter.
Servera med kokt potatis, sås och grönsaker.
Reklam:
Lämna en kommentar